BLOG

 

 

 

5 nejčastějších chyb při výběru plavek na internetu

 

Nedávno jsme s kolegyněmi řešily, proč mají někteří lidé problém s výběrem oblečení a speciálně plavek přes internet. Proč se jim stává, že jimi vybraný model jim nesedí a ve výsledku nejsou s nákupem spokojeni?

A tak jsem se rozhodla sepsat Vám pět nejčastějších chyb, kterých se dopouštíme při nakupování plavek přes internet, abych Vám usnadnila výběr a aby nákup u nás byl pro Vás příjemnou zkušeností.

 

CHYBA Č.1 – Vybírejte s ohledem na typ Vaší postavy - nebo vyzkoušené střihy

Každý člověk je jiný, a co sluší jednomu, nemusí slušet jinému. Většina z nás nemá ideální míry, ale při správném výběru lze i u plavek ledacos schovat a naopak poukázat na Vaše přednosti. Tak například moje sestra zásadně nosí spodní díl plavek s rozšířenou nohavičkou, protože trpí utkvělým pocitem, že je jí vidět celulitida na zadní části stehen. Nooo, to je možné, ale ona má takovou postavu, že tímto typem spodního dílu právě přitahuje na tuto partii pozornost, navíc jí nepěkně rozšiřuje v bocích. Pokud by zvolila klasický spodní díl a naopak přesunula pozornost nahoru, kde vypadá vážně dobře :-) (např. krásnou push-upkou s výrazným vzorem), nikdo by si její „celulitidy“ ani nevšiml...

Řiďte se při výběru Vaším typem postavy, zda máte širší boky, které potřebujete opticky zúžit nebo třeba schovat větší bříško. Vše se dá, když víte, jak na to. Více informací o jednotlivých typech postav, a které plavky Vám budou slušet najdete v článku JAK VYBRAT A KOUPIT SPRÁVNÉ PLAVKY PŘES INTERNET

 

CHYBA Č.2 – Proveďte kontrolu vhodné velikosti pomocí TABULKY

Možná Vám to připadá jako otrava, ale velikostní tabulky jsou velmi důležité. U každého výrobce totiž můžete narazit na jiné značení. Každý kvalitní e-shop Vám u zboží velikostní tabulky nabídne, případně je najdete v odkazech a nevyplatí se je ignorovat.

 

CHYBA Č.3 – KOUKÁTE NA VELIKOSTNÍ TABULKY, ALE NEPŘEMĚŘÍTE SE :-)

Tak schválně, kolikrát do roka se měříte? A kolikrát jste přesvědčeni o tom, že máte stále 90 cm přes boky a 75B? Abych pořád nepomlouvala sestru, tak já jsem měla před rokem v pase 68 cm. A dneska mám (kvůli Vám jsem se šla změřit), 101 cm!!! Proboha! No tak dobře, uznávám, že to bude patrně mít na svědomí 7. měsíc mého těhotenství :-)), ale chci tím říct, že jsem extrémním příkladem toho, že naše tělo se v čase mění, z různých důvodů a okolností, nahoru i dolů (to teda doufám!).

Takže moje rada a prosba na tuto chybu – přeměřte se prosím!

 

CHYBA Č.4 – Orientujete se jen podle ceny?

Je to stejné jako třeba se šunkou. Jedna za 12 Kč, druhá za 28 Kč. Obě se jmenují šunka a obě tak vypadají, ale při bližším pohledu zjistíte, že ta levnější má jenom 60% masa. Určitě víte, o čem mluvím.

Kvalita se vždy vyplatí, nemusíte zrovna kupovat ty nejdražší plavky, ale vyberte si prověřenou kvalitní značku, kde máte jistotu, že se Vám plavky nerozpadnou po druhé návštěvě bazénu. A že jsem takové viděla.

 

CHYBA Č.5 – Vybírejte své nové plavky u SPECIALISTY

Spousta e-shopů prodává plavky. A spousta e-shopů prodává spolu s plavkami taky spodní prádlo, hračky, parfémy, elektroniku a bůhvícoještě. Tomu se říká roztříštěná pozornost. Vybírejte plavky u specializovaného e-shopu (toho našeho, to je jasné :-)), který se zabývá jen tímto sortimentem, má svoje zboží vymazlené a může Vám nabídnout odborné poradenství!

 

RÁDI VÁS UVÍTÁME V NAŠEM E-SHOPU VASE PLAVKY, NEBOJTE SE NÁM ZAVOLAT NEBO NAPSAT, PORADÍME VÁM S VÝBĚREM,

ZODPOVÍME VAŠE DOTAZY, BUDEME SE VÁM VĚNOVAT!5

Jak vybrat a koupit ty nejvhodnější plavky?

JAK VYBRAT A KOUPIT SPRÁVNÉ PLAVKY PŘES INTERNET?

 

Nakupování plavek on-line, bez vyzkoušení, jde to vůbec?

Samozřejmě, stačí dodržet jen několik základních zásad.

„Osobně mám s nakupováním oblečení přes internet dokonce mnohem lepší výsledky než v kamenném obchodě. V obchodě jsem většinou nervózní, pokud zkouším více věcí za sebou, přestává to bavit mě i tu protivnou prodavačku, nemůžu se rozhodnout, mám málo času a ve výsledku třeba koupím něco, co jsem ani nechtěla. Na internetu mám času, kolik chci, všechno si promyslím, prohlédnu a pokud se držím tabulek velikostí doporučených výrobcem, oblečení také skvěle sedí.“

Navíc má nakupování přes internet velkou výhodu v lepších cenách, větších možnostech výběru a úspoře času. Nemusíte obíhat deset různých obchodů, abyste nakonec zjistily, že se Vám prostě žádné plavky nelíbí. V internetovém obchodě máte desítky druhů různých značek, pohodlí a ještě možnost vždy zboží do 14 dnů vrátit.

JAK TEDY NA PLAVKY?

Pro některé ženy, které nemají zrovna modelkovskou postavu je představa nákupu nových plavek noční můrou. Úplně zbytečně, se správným typem a střihem plavek si totiž můžete vykouzlit krásnější křivky, a pokud zvolíte i správnou barvu, budete svůdná a přitažlivá i s pár kily navíc.

Jako první je na místě se rozhodnout, k jakému účelu plavky potřebujeme. Zda pro sportovní plavání do bazénu – v tom případě volíme JEDNODÍLNÉ SPORTOVNÍ PLAVKY, nebo hledáme plavky na pláž, na dovolenou nebo letní lenošení na koupalištích.

Při výběru DVOUDÍLNÝCH PLAVEK je třeba si uvědomit, jaký mám typ postavy, co chci skrýt a na co naopak upozornit.

Pokud nevlastníte souměrnou postavu, pak je velmi praktické, pokud můžete zkombinovat různé velikosti horního a spodního dílu, u nás najdete velký výběr např. u značky LITEX.

Postava s úzkými boky a malým poprsím – zaměřte se na horní díl, který by měl být co nejvýraznější, můžete využít širokou nabídku módních vzorů a ozdob jako jsou volány, třásně apod. Pro zvýraznění poprsí můžete sáhnout také po push-up podprsence nebo podprsence s vyztuženými košíčky, která prsa krásně nadzvedne a opticky zvětší. Spodní díl může být v podstatě ze všech možných tvarů, slušet bude třeba menší nohavička.

Postava typu jablko – máte štíhlé nohy, ale větší poprsí a tendenci přibírat v oblasti bříška? Tady je vždy třeba dbát na správnou podporu poprsí, kostice v podprsence a silnější ramínka. Není vhodné zavazování za krkem, protože byste si mohla přivodit bolesti zad. Spodní díl volte s vyšším lemem nebo sáhněte po plavkách JEDNODÍLNÝCH, které bříško krásně maskují.

Tip pro větší poprsí – plavky TRIOLA – velmi oblíbená značka, která nabízí větší velikosti košíčků – lze kombinovat vrchní a spodní díl.

Postava typu přesýpací hodiny – štíhlý pas a výrazné boky – pro zvýraznění krásné postavy můžete vybírat z široké nabídky např. velmi sexy značky  PHAX

Postava typu hrušky – trápí Vás široké boky a stehna? Pozor na spodní díl. Měl by být s větším vykrojením, aby Vám opticky prodloužil nohy, určitě nevolte kalhotky s větší nohavičkou! Vyberte si pestrou, vzorovanou podprsenku, odvedete tak pozornost na dekolt. Pokud bude mít vrchní díl zavazování za krkem, opticky zesouměrníte postavu.

Tip pro barvu – pokud máte světlou nebo velmi světlou pleť, vyhněte se jednobarevné černé, bílé nebo jasně žluté. Vybírejte spíše z přirozených odstínů barev jako je hnědá, oranžová, modrá, růžová nebo i tyrkysová.

K plavkám dnes neodmyslitelně patří také PLÁŽOVÉ DOPLŇKY, jako jsou šaty, tuniky, parea, šátky, sarongy, ve kterých budete na pláži i u bazénu neodolatelná.

Na závěr rada, jak se o plavky starat:

- nenechávejte po koupání plavky v mokrém ručníku – chemikálie z bazénů nebo sůl z moře mohou narušovat elastan, ze kterého se plavky vyrábí, proto je co nejdříve properte ve vlažné vodě, ideálně s příměsí pracího prostředku, který používáte na jemné prádlo, a nechte usušit, ovšem nikdy ne na přímém slunci

A nezapomeňte být krásná v plavkách celý rok a nebojte se zainvestovat do sebe a pořídit si nové plavky každou sezónu!

Rádi Vás opět uvítáme v našem e-shopu VASE PLAVKY

Maledivy

Dnes vás vezmu do jedné oblíbené turistické destinace, na "Malé Divy", které nejsou tak malé, jak mají v názvu. :-) Maledivy jsou ostrovní stát, který se nachází v Indickém oceánu na jihu Asie, jihozápadně od Indie a Srí Lanky.

maledivy-1

Stejnojmenné souostroví, které je vyhledávaným turistickým cílem, tvoří řetěz 26 korálových ostrovů (atolů), které mají na délku téměř 800 km pobřeží.

Maledivská republika je nejníže položeným státem světa, (žádné místo neleží více než 2,5 m nad hladinou oceánu). Hlavní město se jmenuje Male. Mluví se zde maledivštinou (jazykem Divehi) a zajímavé je, že Divehi používá zvláštní písmo, ve kterém se píše zprava doleva.

Už první pohled na Maledivy z paluby letadla, je úchvatný. No posuďte sami:

maledivy-5  maledivy-11  maledivy-18

 Azurově modré moře, křišťálově průzračná voda, bělostné pláže s jemným pískem, kokosové palmy - ráj na zemi.

maledivy-2  maledivy-13  maledivy-12

Maledivy jsou ideálním místem pro odpočinek, relaxaci, romantiku, ale také vodní sporty. Pokud patříte mezi vyznavače potápění nebo obdivovatele podmořského života, najdete zde spoustu úžasných míst. Nádherné korálové útesy, které vás přenesou do zcela jiného světa plného různobarevných rybiček, vodních želv, murén, chobotnic, medúz, rejnoků a dále od pobřeží i žraloků. Při potápění narazíte na vraky starých lodí, které dýchají svými příběhy a jsou domovem mořské fauny i flory.

maledivy-potapeni  maledivy-sasanka  maledivy-koral

Na každém ostrově se nachází plně vybavené potápěčské školy, takže jediné, co potřebujete k objevení této krásy, je odvaha a peníze. :-)

Kromě potápění si můžete vyzkoušet téměr každý vodní sport, který vás napadne. Surfing, plachtění (na katamaránu či skůtru), windsurfing, vodní lyžování, kitesurfing, freediving a další. V naší sérii článků o vodních sportech si můžete přečíst, jaké zážitky vás pod tím kterým podivným názvem čekají :-).

Většina hotelových resortů má k dispozici kompletní vybavení i instruktory. A samozřejmě, že kromě vodních sportů je zde i vyžití na pláži. Tenisové kurty, squashové kurty, posilovny, sauny, wellness programy. Takže pokud nechcete, rozhodně nebudete ležet na pláži.

Pokud zatoužíte po historii a památkách, navštivte hlavní město Male. Najdete tu spoustu nádherných starých domů, romantických úzkých uliček a také nejvýznamnější historickou památku města a to mešitu Hukuru Minskiy, pocházející ze 17. století.

A nezapomeňte se stavit na vyhlášeném Rybím trhu a nedalekém tržišti, které vás strhnou svou atmosférou, hukotem života a bezpočtem čerstvých ryb a výrobků, nad kterými nebudete vědět, který dřív pořídit jako památku domů.

Maledivy jsou také jedna velká romantika. Západy a východy slunce na bělostných plážích jsou jedny z nejkrásnějších na světě:

maledivy-zapad-slunce2  maledivy-zapad-slunce

Hotelové resorty se většinou skládají z bungalovů a vilek a nabízejí svým návštěvníkům dostatek soukromí.

maledivy-16

  maledivy-14 beach-resort-984717__340

Možná vás potěší, že na Maledivách se žije velmi ekologicky, obyvatelé využívají alternativní zdroje energií a všude se velmi dbá na pořádek. Díky své poloze pouhých 2,5 metrů nad hladinou moře jsou ohroženy globálním oteplováním.

Ještě jeden tip, proč navštívit Maledivy. Pro svou neskutečnou romantickou atmosféru jsou často cílem jak novomanželů, tak i svatebčanů, kteří si užijí svůj den právě pod tropickým sluncem, na bílé pláži u tyrkysového moře. Není to nádhera?

maledivy-atol-svatba-2  maledivy-atol-svatba-4  maledivy-3

Tak co myslíte? Stojí za to Maledivy navštívit? :-)

Z našeho sortimentu doporučujeme na maledivské pláže dotek hedvábí plážového oblečení značky PHAX:

 damska-tunika-phax-mint-2  damska-tunika-phax-bila-1  damsky-cardigan-phax-color-mix-zeleny-1  

 

Baleáry

Protože vás chceme inspirovat k cestování, otevřeli jsme pro vás cestovatelský blog s názvem „Kam pojedeme na dovolenou?“ Představíme vám zajímavá místa, která jsou, jak jinak, spojená s vodou, plaváním a plavkami. Vezmeme vás na všechny pláže světa – pojďte s námi. :-)

A protože je léto v plném proudu, vybrala jsem pro vás jedno z oblíbených míst na letní dovolenou – Baleárské ostrovy.

Mallorca  

Baleáry jsou ostrovy na západě Středozemního moře a náleží ke Španělsku. Souostroví je tvořeno několika většími a menšími ostrovy, z nichž nejznámější jsou Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera a Cabrera. Největší jsou první čtyři a váží se k nim takové obecně známé přívlastky, které se ovšem nezakládají tak úplně na pravdě. Mallorca je prý přelidněná, protože tam každý jezdí, Ibiza je tzv. party Island (ovšem že by se skládala jen z barů a pařby až do rána se říct nedá), Menorca je prý ostrov pro snoby a Formentera je obří skalisko.

Všechny ostrovy nabízí víc, než co se jim přisuzuje a všude najdete krásná místa a zákoutí. Největším ostrovem je Mallorca, která vám nabídne krásné horské scenérie a členité pobřeží v celkové délce 500 km.

Mallorca-Formentor  mallorca2

V hlavním městě – Palma de Mallorca, najdete historické památky, které můžete prozkoumávat půjčeným autem, což je poměrně levná záležitost. Za návštěvu stojí krásná gotická katedrála, na jejíchž interiérech se podepsal Antoni Gaudí.

mallorca-katedrala   mallorca-katedrala2

A na každém rohu najdete palmu. To jste nečekali, že? :-)

Pláže jsou většinou písčité, takže se směle můžete pustit do stavění hradů. Třeba takovýchto:

 mallorca-plaz

Najdete zde bezpočet možností na relaxaci a sportovního vyžití nejen u vodních sportů.

Určitě stojí za to navštívit krásné pohoří Serra deTramuntana na severozápadě ostrova, kde najdete krásný klášter Lluc. Pokud byste chtěli nevšední zážitek, naplánujte si přespání v klášterních celách.

Na jihovýchodě ostrova najdete zátoku Mondrago, která je na odlehlejším a klidnějším místě vhodném pro romantické procházky.

Ostrov Menorca je menší, méně navštěvovaný, ale také trochu poplatný své pověsti, tudíž je zde trochu dráž.

Menorca

Na druhou stranu si můžete užít turisty nezkaženou atmosféru a najít původní venkovské oblasti a zapadlé uličky, která na vás budou dýchat opravdovým životem.

mallorca-ulicky2      mallorca3      mallorca-ulicky

Hlavním městem je Mahón s krásnou anglickou architekturou.

Menorca-Mahon

Na Menorce najdete velké množství zátok, kde si užijete soukromí a krásné scenérie s tyrkysovou vodou.

Na Ibize to žije, takže pokud jste zvyklí chodit spát dlouho po půlnoci, je tenhle ostrov tance přímo pro vás. Moc se nehodí pro rodiny s dětmi, právě kvůli čilému nočnímu životu. Ovšem co určitě stojí za návštěvu je středověké jádro hlavního města Eivissa.

Ibiza-evissa    ibiza

Nádherné úzké uličky nad starým přístavem na vás dýchnou atmosféru autentičnosti, kterou jinde nenajdete. Dominantou je středověká pevnost D´alt Villa, která je zapsána na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Pláže jsou tady krátké, většinou písčité.

Formentera je malý ostrov, na který se dostanete lodními linkami. Stojí za to projet si ho na půjčeném kole až k majáku La Mola, který se nachází na východě ostrova a majestátně ční nad ostrými útesy.

formentera-714189__340    formentera-majak

Ostrůvek Cabrera není moc turisticky navštěvovaný, v nabídkách cestovních kanceláří ho moc nenajdete, zato je hodně navštěvovaný milovníky potápění.

Cabrera 

Křišťálově čisté vody nabízejí viditelnost až do 30 metrů. Takže pokud se chcete seznámit s chobotnicemi nebo barracudami, pak směle sem. Dokonce zde můžete absolvovat potápěčský výcvik v češtině. :-)

Baleárské ostrovy jsou zkrátka všestranné

  Baleary2   majak-mallorca

a najdete zde vše, co si přát pro relaxaci nebo naopak aktivní vyžití: slunce, písek, moře, spoustu vodní sportů, cyklovýlety, potápění, golf….

Po celých Baleárech se vyjímají krásné olivové háje, lesíky a velké množství krásných vápencových krápníkových jeskyní.

jeskyne-ibiza

Původní obyvatelstvo a piráti si zde prý schovávali své poklady. Například Sa Gleda, která je největší podmořskou jeskyní v Evropě. Nebo Dračí jeskyně, kde se nalézá největší podzemní jezero dlouhé 177 metrů.

Baleáry prostě stojí za to navštívit a to nejen plážovými povaleči. A co si vzít na sebe na pláž? Co teď frčí na baleárských ostrovech? My doporučujeme rozhodně tohle.

 

Naše doporučení pro děti: :)

Divci-jednodilne-sportovni-plavky-litex-93580  Divci-plavkovy-komplet-litex-93557+93558  Chlapecke-plavky-boxerky-litex-93606 

Jak vybrat správnou velikost plavek

Chápeme, že nákup oblečení na internetu bez vyzkoušení není na první pohled lehká záležitost. Nemusíte se ovšem bát, u nás je nakupování příjemnou záležitostí. A pokud by se opravdu stalo, že Vám plavky nebudou sedět, máte vždy dost času na to, je vrátit a dostanete zpět peníze nebo si vyberete jiné.

Základem je dobře znát svoje míry. A to aktuální. Prosím, i když máte dojem, že víte, přeměřte se. A porovnejte míry s velikostní tabulkou, kterou vždy najdete pod konkrétním zbožím. Případně v seznamu tabulek velikostí zde: https://www.vase-plavky.cz/tabulky-velikosti/

Pokud Vás zaujala značka Litex, máte možnost zjistit správnou velikost také pomocí aplikace SIZEID, kde zadáte své míry a aplikace Vám sama ukáže, jakou velikost si máte pořídit. Přesný návod krok za krokem najdete tady: https://www.vase-plavky.cz/blog/vyber-spravne-velikosti-plavek-je-ted-jeste-jednodussi/

Chcete-li poradit s výběrem typu plavek, podívejte se na náš článek: https://www.vase-plavky.cz/jak-vybrat-a-koupit-spravne-plavky-pres-internet/

Přejeme Vám příjemný nákup!

 

5 položek celkem